torsdag 22 december 2011

Lucka nr 22

Saffranskaka

Ingredienser:

  • 200 g smör eller margarin
  • 0,5 g (1 frp) saffran
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl


Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk. Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Sikta över florsocker vid servering.

5 kommentarer:

  1. sv: Piano har jag spelat i snart 12 år tror jag och gitarr i snart 6 år.

    SvaraRadera
  2. Svar: Jag svarar på kommentarer :) Vad händer idag? Kram

    SvaraRadera
  3. - okej :)
    jadu bara chilla.. mår ju inte som bäst kan man säga :) själv då? :)

    SvaraRadera
  4. SV: Imorn ska jag klä granen, hjälpa mamma med lite julstök och hämta ut paket :) Själv då?

    SvaraRadera
  5. sv: Nej, jag har lärare bara i skolan. Alla har individuella lektioner.

    SvaraRadera

Vill du ha kontakt med mig? ninnisscraping@hotmail.com
Tack för din kommentar! :)